WASTIPS 

Hierbij wat tips om de prachtige kleding mooi te houden. 

Belangrijk is om altijd het wasadvies op het etiket te volgen. Dit vind je in alle kleding behalve bij Wicked Dragon daar mist het soms. 

De Indian tunieken blouses jurken en rokken adviseer ik altijd met de hand apart te wassen in koud water. Deze artikelen kunnen ook afgeven aan je huid en andere kleding en oppervlakten dus voor het dragen even een nacht in koud water zetten met een scheut schoonmaakazijn. Zo blijft de kleur mooi maar je kleding wordt er ook lekker zacht van. Bij te warm water kan het kledingstuk krimpen. De meeste artikelen zijn van viscose gemaakt en het beste is deze kleding niet te wringen, wrijven of met een borstel erop. Hierdoor beschadigt de stof. Als je kledingstukken van viscose wilt strijken helpt het als de stof nog beetje vochtig is. Stel het strijkijzer niet in de hoogste stand, daar is viscose niet tegen bestand. Om te voorkomen dat de stof gaat glimmen kun je viscose het beste aan de binnenkant van het kledingstuk strijken. Vermijd naden en zakken met het strijken dan kun je glimmende strepen voorkomen. Viscose kan het beste bij het opbergen opgehangen worden. Gebruik zo min mogelijk knijpers bij het ophangen met drogen omdat deze opvallende afdrukken kunnen geven in de stof. Niet drogen in de felle zon. 

De kleding van Wicked Dragon hebben vaak speciale details van kan en of borduurwerk en hierbij is ook voorzichtig wassen van belang. Deze kleding is gemaakt in Nepal en krijgen vaak een speciaal verfbad waardoor deze kleding goed kan afgeven. Het advies van deze kleding is de kleding apart te wassen met de hand in koud water met een scheut azijn. Draag hierbij huishoudhandschoenen om verkleuring van je handen te voorkomen. Omdat de kleur ook kan afgeven op je huid en andere kleding en oppervlaketen is het verstandig om de kleding voor het dragen te wassen. Het beste is geen wasmiddel te gebruiken. Wil je dat wel gebruik dan heel weinig met een speciaal wasmiddel. De kleding niet in het water laten staan en voorzichtig bewegen, spoelen en wringen. 

Batik en tie dye kleding kun je ook het beste wassen in water met azijn. Dit geld ook voor kleding met verschillende kleuren bij elkaar. Laat de kleding niet in het water staan maar was het met rustige bewegingen en daarna goed uitspoelen en voorzichtig wringen, uitknijpen. Wees extra voorzichtig met kleding die voorzien zijn van borduursels, steentjes en lovertjes.!! 

Om de kleding langer mooi te houden adviseer ik de meeste kleding ( behalve Wicked Dragon, gebreide vesten en jassen een nacht in koud water te zeten met een scheut  schoonmaakazijn. Dit is goed voor de kleur maar de kleding wordt ook lekker zacht. Was de verschillende kleuren altijd apart en niet bij elkaar!!! 

De kleding van 100% polyester zijn kleurvast en hiervoor geldt dit niet. 

Gebruik altijd een goed wasmiddel zonder bleek of witmakers!! Gebruik niet te veel wasmiddel beter te weinig dan te veel. Fel zonlicht is schadelijk voor de kleding en kleur dus niet drogen in de felle zon!